U trendu

Ulice i prvog i drugog prioriteta u BGD očišćene od snega

BEOGRAD – Ulice i prvog i drugog prioriteta u Beogradu očišćene su od snega i nije bilo prekida u funkcionisanju javnog gradskog prevoza, izjavio je večeras pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

On je ukazao da su 74 ekipe Beograd puta konstantno na terenu i održavaju oko 2.300 kilometara beogradskih ulica, kao i oko 30 kilometara puteva u republičkoj nadležnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.
„Sve naše službe izborile su se sa snežnim padavina. U poslednjih 48 sati palo je između 12 i 15 santimetara snega i bačeno je 1.300 tona soli, kao i 450 tona kamenog agregata. Ekipe Zelenila Beograd i Gradske čistoće uradile su veliki posao u čišćenju snega sa trotoara, parkova i autobuskih stajališta“, naveo je Mladenović.

On je dodao da je Grad Beograd podelio beogradskim opštinama 320 tona soli, kao i da se ista preuzima preko skupština stanara i mesnih zajednica.

Apelovao je i na građane i vlasnike poslovnih prostora da očiste sneg ispred svojih lokala i stambenih zgrada.

„Grad Beograd će učiniti sve da bude što manje površina prekrivenih ledom, uprkos činjenici da će u narednim danima temperature biti ispod nule“, naveo je Mladenović.

Pozvao je građane na dodatnu opreznost, jer se u poslednjih devet meseci nalazimo u vanrednim okolnostima, s obzirom da su, kako je podsetio, usled pandemije virusa Covid 19, svi kliničko-bolnički centri u kovid sistemu, kao i ortopedija na Banjici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.