U trendu

Ulice u BG dobili Milojević, Radojčić, Tijanić i Tirnanić

BEOGRAD – Odbornici Skupštine Beograda usvojili su na današnjoj sednici predlog Udruženja novinara Srbije (UNS) da ulice u opštinama Palilula, Novi Beograd i Voždovac ponesu imena Predraga Milojevića, Miroslava Radojčića, Aleksandra Tijanića i Bogdana Tirnanića, saopštio je UNS.

Obrazlažući predlog, predsednik UNS-a Vladimir Radomirović rekao je da ova četvorica novinara predstavljaju niz koji je započeo Dimitrije Davidović, a nastavili Laza Kostić, Miloš Crnjanski i Maga Magazinović – novinari koji su zadužili ne samo svoju profesiju već i ceo narod.

Naveo je da je srpski novinar i književnik Predrag Milojević životom i radom obeležio ceo 20. vek, da će takođe doajen jugoslovenskog novinarstva i dugogodišnji dopisnik Politike iz Velike Britanije i SAD Miroslav Radojčić ostati poznat i po čuvenim izveštajima sa Vimbldona kojima je približio tenis domaćoj publici.

„To su ljudi koji su uneli književni stil u srpsko novinarstvo“, rekao je Radomirović.

Naveo je i da su Aleksandar Tijanić i Bogdan Tirnanić simbol srpskog novinarstva i podsetio da Udruženje novinara Srbije dodeljuje već godinama nagrade koje nose njihova imena.

On je naglasio da ne smemo zaboraviti ni 16 radnika RTS-a ubijenih u NATO bombardovanju, kao ni 17 srpskih i albanskih novinara koje je na Kosovu i Metohiji ubila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.