U trendu

Ulični prodavci udžbenicima 'popločali' ulicu u Beogradu

Ulični prodavci udžbenika u Kosovskoj ulici u Beogradu „popločali“ su je danas udžbenicima i rekli da je svaki besplatan, te ga može uzeti svako kome treba.

Prodavac Goran Puzović kazao je da su to uradili da bi skrenuli pažnju na svoj problem.

On je kazao da su nakon jučerašnjeg poklanjanja udžbenika ispred Skupštine Srbije, policiji najavili da će danas blokirati saobraćaj.

Naveo je da su juče predali zahtev gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću u kojem su zatražili pomoć za rešavanje svojeg problema.

„Svu dokumentaciju smo predali, dokumentovano je 16. agvusta 2019. godine. To je svih 29 vlasnika koji su radili sve ove godine“, rekao je Puzović pokazujući dokumentaciju i dodao da ne razume zašto „bez obrazloženja“ ne mogu da dobiju „jedan potpis“, a tvrdi da su godinama imali dozvole za uličnu prodaju.

Ukoliko im vlast ne izadje u susret, Puzović je najavio da će prodavci nastaviti protest svakog dana dok ne dobiju adekvatno obrazloženje za izostanak dozvola za rad.

Kako su ulični prodavci u utorak izjavili za agenciju Beta, ove godine je Grad preuzeo nadležnost nad „uličnim manifestacijama“, te i za prodaju, i neophodno je da prvo Sekretarijat za saobraćaj to odobri kako bi se izdala dozvola.

Oni su kazali da je pre nekoliko dana komunalna poliicija u Kosovskoj ulici uličnim prodavcima oduzela hiljade udžbenika koje cele godine prodaju iz trajno parkiranih vozila.

Nedaleko odatle gradska vlast je krajem avgusta na Trgu Nikole Pašića postavila privremeni „Sajam udžbenika“ sa štandovima za preprodavce.

Takbih štandova je ranijih godina krajem leta i ujesen bilo i u Kosovskoj ulici, u to vreme zatvorenoj za saobraćaj vozila što je izazivalo negodovanje stanovnika i gužvu u okolini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar