U trendu

Unosan biznis stanodavaca povećava kirije studentima

Cena iznajmljivanja manjih stanova u Beogradu i Novom Sadu, koje najviše traže studenti, skočila je najmanje 25 do 30 odsto jer stanodavci više zarade ako ih iznajme turistima.

Vlasnik garsonjere koji je izdaje za 150 evra studentima više će zaraditi ako je turistima izda samo tokom osam dana mesečno, ili za vreme četiri vikenda. Iznajmljivanje na dan je oko 20 evra, pa je računica jasna, za osam dana uzeće 160 evra, više nego od mesečne kirije studentu.

Rast cena kirija zbog iznajmljivanja na dan podiglo je cenu stanova u gradovima, što su na svojoj koži najviše osetili studenti, koji su među najbrojnijim podstanarima i koji najviše traže manje stanove.

Beograd i Novi Sad prednjače u ovom novom trendu pretvaranja nekadašnjih najčešće „studentskih“ stanova u male, obično nelegalne hostele koji se izdaju preko specijalizovanih sajtova, najčešće turistima, ali i preko oglasa za one kojima je potreban smeštaj na samo nekoliko dana. Međutim, ovaj novi biznis počeo je da zagorčava život studentima i u Kragujevcu i Nišu – prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar