UNS: Policija i tužilaštvo da rasvetle napad na novinara portala Indeksonlajn

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od policije i tužilaštva u Novom Pazaru da rasvetle okolnosti incidenta u kom je udaren novinar portala Indeksonlajn Redžep Korać a od rukovodstva i trenera FK Novi Pazar da mu upute izvinjenje.

Korać je za UNS izjavio da ga je u subotu, u centru Novog Pazara, ispred zgrade u kojoj je održana izborna skupština Fudbalskog kluba Novi Pazar, udario direktor škole tog kluba Sead Kolašinac.

„Dok sam razgovarao sa prijateljima, prišao mi je šef stručnog štaba FK Novi Pazar Kenan Kolašinac i rekao ‘Nemoj tamo ti mene da pominješ’. Pitao sam gde ga pominjem, a on mi je odgovorio ‘Znaš ti’. Uhvatio sam ga za ruku i rekao ‘hajde ne zezaj’, jer se znamo godinama. Tada me je njegov brat Sead Kolašinac odgurnuo sa ledja i dok sam se okretao udario u glavu sa kesom punom nekih stvari i čvrstih predmeta“, rekao je Korać.

Dodao je da je do tog incidenta bio u prijateljskim odnosima sa braćom Kolašinac i da je pisao o njima, a da im je sada zasmetalo što je napisao tekst o privatnoj školi fudbala koju je otvorio čovek koji je bio pomoćni trener u školi fudbala braće Kolašinac.

UNS je preneo i izjavu Seada Kolašinca koji je negirao da je napao novinara, navodeći da je došlo do „verbalne rasprave u kojoj nije bilo udaranja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.