U trendu

Upozorenje meteorologa: Sneg, sneg – pa ledeni dani!

Danas se očekuje oblačno i hladno vreme, vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Najniža temperatura od -2 do 0 stepeni Celzijusa, a najviša od -1 do 3.

I u Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Više padavina ujutro, a u toku dana sneg će biti znatno slabijeg intenziteta i sa prekidima. Vetar slab, istočni i severoistočni. Temperatura od -1 do 0 stepeni.

Narednih dana takođe pretežno oblačno i hladno.

Do 15. januara povremeno slab sneg, a zatim do kraja perioda uglavnom suvo sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 stepeni.

Od 11.01. do 15.01. na području Srbije očekuje se pretežno oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom, a na jugu Srbije danas (11.01.) i sutra (12.01.) uz sneg padaće i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu. Padavine će biti intenzivnije danas ujutro i pre podne , a u toku dana će oslabiti i biće povremene.

Od 15.01. do 20.01. uslediće uglavnom suvo, ali veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 °C (ledeni dani).

Sneg u celoj Srbiji

U celoj Srbiji pada sneg, a najviše ga ima na planinama – na Kopaoniku više od 70 centimetara, a na Zlatiboru 30 centimetara.

Na Pešterskoj visoravni snega ima više od pola metra. Saobraćaj je otežan, a na području istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo alarm, što znači da je vreme opasno.

U Beogradu snega ima između 10 i 15 centimetara, a na širem području grada i više.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.