U trendu

Urbanista: Gradi se podzemna garaža pored Skupštine Srbije

 Podzemna javna garaža biće izgradjena sa desne strane Skupštine Srbije, a iznad garaže će se nalaziti park, rekao je danas gradski urbanista Marko Stojičić.

Radovi na rekonstrukciji platoa ispred Skupštine počeli su nekoliko dana ranije, a kako je Stojčić rekao za televiziju Prva, biće rekonstruisana i leva strana, ka Takovskoj ulici.

„Levi deo ka Takovskoj ulici će biti rekonstruisan već sada, u smislu parkovskog prostora. Tako ćemo ceo blok imati potpuno rekonstruisan i inoviran, ali u starom arhitektonskom izgledu“, rekao je Stojčić.

Prema njegovim rečima, u sledećoj fazi, 2022. godine biće rekonstruisana ulica koja ide ka predsedništvu, odnosno ka Starom dvoru, a biće završeni i radovi na potpunoj rekonstrukciji Trga Nikole Pašića.

„Čitav prostor oko Skupštine će do kraja sledeće godine biti potpuno rekonstruisan. Možda najveća parkovska površina koja se koristi, a nalazi se uz Vlajkovićevu ulicu, koja je danas nažalost pod betonom, biće dodatno ozelenjena, a ispod će se naći garaža poput garaže uz Pionirski park“, kazao je Stojčić.

Rekonstrukcija platoa se odnosi na zamenu svih polomljenih ploča, kao i zelenilo koje će biti promenjeno, rasveta i sve ostalo što čini ovaj kompleks, a planirano je da radovi traju oko četiri meseca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.