U trendu

Uređenje fasada u kulturno-istorijskim celinama Beograda

BEOGRAD – U proglašenim kulturno-istorijskim celinama na teritoriji Beograda, vlasnici koji su pravna lica imaju obavezu da održavaju svoje fasade, a za one koji ne budu obavljali tu dužnost propisane su kazne, odlučeno je danas na sednici Skupštine grada Beograda.

„Mi imamo pravo da propišemo da oni koji su vlasnici određenih objekata, moraju te fasade da drže urednim“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zato je, kaže, doneta odluka da u proglašenim kulturno-istorijskim celinama na teritoriji Beograda vlasnici, koji su pravna lica, imaju obavezu da održavaju svoje fasade, odnosno da ih čuvaju od grafita.

Istakao je da je propisana kazna za one koji ne obavljaju svoju dužnost.
„Tu ćemo biti vrlo rigorozni, a reč je o pravnim licima kao što su škole, vrtići, banke, pošte…“, rekao je Vesić.

Pomenuo je i odluku koja se odnosi na sahranjivanje kućnih ljubimaca i naveo da je ta odluka uvod u fukcionisanje groblja kućnih ljubimaca, koje se gradi na Bežanijskoj kosi.

Govoreći o odluci koja se tiče “Infostana” i “smart sitija”, Vesić je istakao da se zajedno sa “Telekomom” kreće u realizaciju projekta „pametni grad”, kao i da će se u narednom mesecima razvijati nove aplikacije.

“Jedan od aspekata ‘pametnog grada’ su i naši digitalni tableti za učenike od prvog do četvrtog razreda. Danas smo doneli odluku da kupimo oko 67.000 tableta. To ćemo raditi zajedno sa ‘Telekomom Srbije’, koji će nabavljati te tablete za Grad Beograd”, rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar