U trendu

Uručena priznanja nalboljima na Maloj olimpijadi

BEOGRAD – Najboljim učesnicima Male olimpijade uručena su priznanja, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kazao je da su danas proglašeni najbolji učenici prvih i drugih razreda beogradskih osnovnih škola, kojima je poželeo da jednog dana postanu istinski olimpijski šampioni.

Odličja su u Hali sportova u Novom Beogradu pored Vesića uručili gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević i predsednik Beogradske asocijacije za školski sport Željko Tanasković.

Na Maloj olimpijadi u organizaciji Beogradske asocijacije za školski sport, učestvovalo je 7.000 dece, dok će najbolji predstavljati Grad Beograd na republičkim takmičenjima, najavio je Vesić.

„Važno je ulagati u školski i rekreativni sport, jer su to naši budući šampioni. Bez ulaganja u ovu decu nećemo imati olimpijske prvake, ili jednog Vasilija Micića. Zato sam danas srećan, jer Grad Beograd nikada više novca nije ulagao u školski sport“, kazao je Vesić.

Najavio je nastavak daljih ulaganja i podsetio da u besplatnim školama sporta u Beogradu učestvuje skoro 70.000 dece.

Prve nagrade za najbolje razrede u mešovitoj kategoriji uzeli su, između ostalih učenici Osnovne škole „Mihajlo Petrović Alas” sa Starog grada, OŠ „Danilo Kiš” i OŠ „Lazar Savatić” iz Zemuna.

Prethodno je Vesić uručio odličja učenicima gimnazije „Patrijarh Pavle” iz Rakovice, koji su na školskom evropsmkom takmičenju u Normandiji osvojili treće mesto u basketu „tri na tri”.

Pokrovitelj manifestacije „Mala olimpijada” je Grad Beograd i gradski Sekretarijat za sport i omladinu

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.