U trendu

Uručena sredstva za kupovin kuća i ekonomsko osnaživanje

NOVI SAD 9. novembra (Tanjug) – U okviru programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima danas su u Novom Sadu dodeljena bespovratna sredstva od 20 miliona dinara za kupovinu 20 seoskih kuća sa okućnicom izbegličkim porodicama.

Uručeno je i 13 ugovora za ekonomsko osnaživanje, u ukupnoj vrednosti od 2,6 miliona dinara za nabavku alata i opreme, saopšteno je iz Vlade Vojvodine.
Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da će vojvođanska vlada nastaviti da podržava izbegla, raseljena i prognana lica u rešavanju problema stanovanja i njihovom ekonomskom osnaživanju.

„U protekle dve i po godine uz podršku Pokrajinske vlade krov nad glavom je obezbedilo 47 izbegličkih porodica, dok je 229 porodica dobilo pomoć u donacijama u opremi i alatu“, rekao je Milićević, navodi se u saopštenju vojvođanske vlade.

On je dodao da će Pokrajinska vlada i Fond i ubuduće biti partneri izbegličkim porodicama, te da će i u 2019. godini nastaviti sa programima podrške izbegličkoj populaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.