U trendu

Uručene nagrade šampionima bezgotovinskih transakcija

BEOGRAD – Junskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“.

Prvo, drugo i treće mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić“ sa 72, odnosno 71 i 59 ostvarenih transakcija.

Četvrto mesto pripalo je zakupcu sa pijace „Đeram“ koji je realizovao 47 transakcija. Peto mesto osvojio je zakupac sa pijace „Palilula“ sa 41 transakcijom, navodi se u saopštenju JKP Gradske Pijace.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 11.000 bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija je pokazatelj koliko je kupcima značajno uvođenje ovakvog vida plaćanja.

Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja olakšalo kupovinu, dok prodavci ističu da im je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“ pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Ćipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca do kraja oktobra, po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od po 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Ćipcard, saopšteno je iz JKP Gradske Pijace.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar