U trendu

Uskoro 100 novih autobusa na ulicama BG

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da se od građana ne može očekivati da počnu da plaćaju karte u javnom gradskom prevozu ukoliko se ne poboljša kvalitet prevoza i najavio da će do sredine novembra u saobraćaj biti pušteno 100 novih autobusa na gas.

„Ne možemo od ljudi da očekujemo da počnu da plaćaju karte ukoliko im u narednih nekoliko meseci ne pokažemo šta smo spremni mi da uradimo da poboljšamo i podignemo kvalitet prevoza“, rekao je Šapić odgovarajući na pitanje novinara koja je najbolja mera da se građani nateraju da plaćaju karte u javnom prevozu.

Šapić je najavio da će vrlo brzo, do sredine novembra, biti pušteno 100 novih autobusa na gas na beogradske ulice i izrazio nadu da će građani uvideti da je, da bi moglo da se nastavi sa poboljšavanjem i unapređivanjem javnog prevoza, neophodno da plaćaju karte u prevozu.

On je rekao da sadašnja Gradska uprava nema „čarobni štapić“ i da je za poboljšanje kvaliteta prevoza potrebno neko vreme.

„To je jedan toliko kompleksan sistem da bi ga pokrenuli, a niko nije pokušavao da ga pokrene baš iz ovog razloga što gde god da kreneš, postoji neka blokada. Mislim da ćemo za par meseci već videti prve naznake i pokazatelje da je saobraćaj frekventniji, da u špicevima ima više vozila, da su manje gužve, da su autobusi čistiji uredniji, bolji, sređeniji“, rekao je Šapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar