Uskoro tender za rekostrukciju kanalizacione mreže u Zemunu

BEOGRAD – U starom jezgru Zemuna biće rekonstruisano 6,6 kilometara kanalizacione mreže, tender za izbor izvođača biće raspisan krajem februara, a radovi će početi u najkraćem roku.

Tender će raspisati Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a vrednost radova će biti 400 miliona dinara, navodi se na sajtu opštine Zemun.

Osim toga, a u saradnji sa Direkcijom započet je projekat izgradnje betonskog nadvožnjaka u Batajnici dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara.

Nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju i biće lociran oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza.

Zajedno sa nadvožnjakom, tim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica, navodi se i dodaje da će se izgradnjom nadvožnjaka smanjiti broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na toj deonici i biti ostvaren pun protok kako za železnicki, tako i za drumski saobraćaj.

U Zemunu će se u toku ove godine raditi i na rekonstrukciji Glavne ulice i Keja oslobođenja, a ispred opštinskog zdanja planirano je postavljanje spomenika nekadašnjem predsedniku opštine Zemun i gradonačelniku Beograda Branku Pešiću.

Takođe, u planu je da se izgradi garaža na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra „Pinki“ i pešačko-biciklisticki most Lido-Kej oslobođenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.