U trendu

Uskršnje čarolije u niškom Dečijem kulturnom centru (FOTO/VIDEO)

Dečji kulturni centar u Nišu i ove godine organizovao je uoči Uskrsa radionicu bojenja i ukrašavanja jaja.

Direktorka te ustanove Sanda Petković kazala je da se radionica organizuje tradicionalno na Veliki četvrtak, a okuplja decu koja imaju od tri do šest godina.

„U tim radionicama učestvuju naši saradnici iz Dečijeg kulturnog centra, deca koja su naši stalni korisnici i obavezno neko iz njihove porodice. Uskrs je porodični praznik, najveći hrišćanski praznik i mi uvek insistiramo na tome da se obeleži tako da što će porodica stvoriti jedno zajedničko kreativno umetničko delo“, istakla je Petković.

Nišlijka Zorica Cvetanović je na radionicu ukrašavanja jaja došla sa svojim unucima, blizancima Vasilijem i Lazarom, koji odnedavno pohađaju Dečiji kulturni centar.

„Mama i tata su sprečeni tako da sam ja došla sa unucima. Malo da budemo kreativni i da farbamo jaja. Nismo do sada bili na ovakvim radionicama, oni su skoro krenuli da dolaze u Dečiji kulturni centar“, rekla je Cvetanović.

U Dečijem kulturnom centru tokom uskršnjih praznika biće organizovana još jedna radionica, a na toj radionici farbaće i ukrašavaće jaja članice Udruženja Rusa i Ruskinja. Ta jaja će nakon ukrašavanja biti okačena na drveće u parku „Čair“, a jaja koja su ukrasila deca sa svojim roditeljima, bakama i dekama biće izložena u holu Dečijeg kulturnog centra.

„Biće izložba uskršnjih jaja. Uvek kada deca prave nešto, kada imamo neku radionicu, bilo da je to povodom Dana planete zemlje, 8. marta ili šeširijade, imamo izložbu tako da će i ova jaja moći da se vide ovde u Dečijem kulturnom centru. Onda će naravno posle nekog vremena svako odneti svoje umetničko delo svojoj kući“, objasnila je Petković.

Petković je kazala da će u Dečijem kulturnom centru nakon Uskrsa biti nastavljene pripreme za organizovanje festivala „Majska pesma“ i pozvala osnovce koji žele da učestvuju na tom festivalu da se prijave na audiciju.

Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.