Usvajanjem više odluka završena sednica Skupštine grada

BEOGRAD – Usvajanjem više odluka, među kojima je i o potpisivanju ugovora sa Evropskom investicionom bankom (EIB) za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, završeno je današnje zasedanje gradskog parlamenta.

Grad će u projekat kanalizacije uložiti 13 miliona evra iz sopstvenih prihoda i uzeti kredit od EIB-a u iznosu od 35 miliona evra, o čemu bi ugovor trebalo da bude potpisan u naredne dve sedmice.

Nakon potpisivanja ugovora biće raspsan tender za izvođača, dok su projektovanje i izgradnja predviđeni u jednom tenderu, fazno.
Izgradnja prvih delova kanalizacije na levoj obali Dunava trebalo bi da počne na proleće.

Odbornici su usvojili izmene i dopune odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga prema kojima će JKP “Infostan” ubuduće naplaćivati komunalne usluge u svih 17 beogradskih opština.

Odlučeno je i da se u Beogradu podigne spomenik 28. predsedniku SAD Vudrou Vilsonu, koji će se nalaziti u okviru istoimenog bulevara.

Odbornici su usvojili i predlog odluke o podizanju spomenika kojim se odaje počast pripadnicima vojske i policije Republike Srbije koji su učestvovali u borbi na Karauli Košare 1999. godine, kao i predlozi rešenja o obrazovanju odbora za podizanje ova dva spomenika.

Takođe, usvojen je i Predlog rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju odbora za podizanje spomenika srpskim žrtvama stradalim u oružanim sukobima od 1991. godine na prostoru bivše Jugoslavije.
Između ostalog, usvojene su i izmene i dopune generalne regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu – TO Novi Beograd, kao i predlog plana detaljne regulacije Topčiderske reke.

Uoči početka sednice odbornici Saveza za Srbiju, na čelu sa predsednikom Opštine Stari grad Markom Bastaćem, su na ulaz gradskog parlamenta prosuli više kanti i džakova zemlje i od nje sa vodom napravili blato, aludirajući da tako izgleda Beograd zbog radova koje izvodi gradska vlast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.