U trendu

Usvojeno više odluka o imenovanju ulica

BEOGRAD – Novinari Aleksandar Tijanić, Miroslav Radojčić, Predrag Milojević i Bogdan Tirnanić dobiće ulice u Beogradu, odlučila je danas Skupština grada Beograda.

U odluci o imenovanju ulica u prestonici ulice će dobiti i filmski radnik Dinko Tucaković, marketinški stručnjak Dragan Sakan i bivši direktor RTS-a Milan Vukos.

Ulica Stanka Vraza menja ime u Ulicu Milana Vukosa, prostor Beograda na vodi koja počinje od Bulevara Vudroa Vilsona i završava se kod pešačke zone, poneće ime Briselska.

Ulica Lopudska menja ime u Ulicu Dragana Sakana, Zlarinska u Ulicu Dinka Tucakovića, a deo Ulice boraca 12, 14, 14a, 16 i 18 menja ime u Ulicu Aleksandra Tijanića.

Bjelovarska ulica dobija ime Predraga Milivojevića, Hvarska Miroslava Radojčića, a Ulica Vatroslava Lisinskog menja ime u Ulicu Bogdana Tirnanića.

Predsednik Udruženja novinara Srbije, podnosioca predloga, Vladimir Radomirović rekao je da su četvorica novinara zadužila ne samo novinarsku struku već celokupno društvo.

Naveo je da je srpski novinar i književnik Predrag Milojević životom i radom obeležio ceo 20. vek, da će takođe doajen jugoslovenskog novinarstva i dugogodišnji dopisnik Politike iz Velike Britanije i SAD Miroslav Radojčić ostati poznat i po čuvenim izveštajima sa Vimbldona kojima je približio tenis domaćoj publici.

„To su ljudi koji su uneli književni stil u srpsko novinarstvo“, rekao je Radomirović.

Naveo je i da su Aleksandar Tijanić i Bogdan Tirnanić simbol srpskog novinarstva i podsetio da Udruženjie novinara Srbije dodeljuje već godinama nagrade koje nose njihova imena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.