U trendu

Usvojeno više urbanističkih planova za razvoj Beograda

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas nekoliko urbanističkih planova, među kojima i
izmene odluke o izradi plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

To je, kako je obrazložio glavni urbanista Marko Stojčić, bilo neophodno kako bi se projekat izgradnje metroa realizovao u planiranom roku.

Na sednici je usvojen Plan detaljne regulacije područja između ulica Preševske, Batutove i Milana Rakića i granice kompleksa OŠ “Veljko Dugošević” na opštini Zvezdara, kao i Plan detaljne regulacije područja između obilaznog auto-puta i kružnog puta kod naselja Kijevo u Rakovici.

Između ostalog, usvojeni su i Plan detaljne regulacije za blok između ulica Miloja Đaka, Mihaila Avramovića i Omladinske na Savskom vencu i Plan detaljne regulacije za deo područja zapadno od Ulice Tošin bunar (od Bulevara Arsenija Čarnojevića do Ulice prilaz) do Ulice Marije Bursać, na opštinama Zemun i Novi Beograd.

Obrazlažući te planove, Stojčić je rekao da je Grad Beograd prošle godine naplatio skoro 70 miliona evra od naknade za gradsko građevinsko zemljištite i dodao da se ta sredstva koriste za izgradnju infrastrukture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar