U trendu

Užas: Tinejdžer zgrabio 6-godišnjeg dečaka majci iz ruku i bacio ga s vrha zgrade

Britanska policija optužila je sedamnaestogodišnjaka za pokušaj ubistva šestogodišnjeg dečaka, kojeg je gurnuo sa platforme 10. sprata u londonskoj umetničkoj galeriji Tejt Modern.

Tinejdžer je uhapšen nedugo nakon što je šestogodišnjak pronađen na petom spratu platforme, nakon što je, navodno, gurnut.

Dečak je u bolnici u stabilnom, ali kritičnom stanju, javio je Rojters.

Metropoliten policija ranije je navela da su službenici pronašli povređno dete na petom spratu galerije i da ga je Hitna pomoć odvela u lokalnu bolnicu u kritičnom stanju.

Policija je u saopštenju navela da je 17-godišnjak ostao na platformi 10. sprata sa ostalim posetiocima nakon što je dete palo i da ništa ne ukazuje da ga je žrtva poznavala.

– Pratio nas je okolo. Rekla sam deci da se drže podalje od tog muškarca. Činilo mi se da ima oko 20 godina. Stalno nas je pratio. Baš se čudno ponašao. Ruke je držao iza leđa. Držao se zida i posmatrao ljude. Nakon što sam ga izgubila iz vida, čula sam ženu kako viče: ‘Moj sin, moj sin!’ – rekla je za Dejli Mejl jedna žena koja je svedočila događaju i dodala da je majka dečačića imala italijanski naglasak.

– Muškarac je pri hapšenju bio prilično miran – rekao je policajac koji ga je uhapsio. Navodno je jedan od svedoka udario šakom u glavu tinejdžera nakon što ga je video da baca dječaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.