Užice dobilo svoj PRVI kružni tok: Za neke je to „naučna fantastika“ (video)

Samo nekoliko sati pošto je juče u Užicu otvoren kružni tok, prvi u gradu, napravljen je i prvi saobraćajni prekršaj, i to kakav!

Strahovanja da bi užički vozači, nenaviknuti na ovakve vrste raskrsnica, mogli napraviti kuršlus na kružnom toku pre nego što „obnove gradivo“, odmah po njegovom puštanju u saobraćaju pokazala su se kao opravdana, a ovaj video snimak već je „obišao“ domaće društvene mreže.

https://twitter.com/MarkoDejic/status/927890190307295232

Osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali je jedan od vozača usmerio automobil u kontra smeru.

Ne samo da je skrenuo levo i vozio u susret automobilima koji su se pravilno kretali, već je iz raskrnice izašao trakom predviđenom za ulazak, a ne izlazak iz kružnog toka.

Možda bi se prekršaj i mogao tolerisati da pravila vožnje na kružnom toku nisu regulisana sa čak 60 saobraćajnih znakova i jasno iscrtanom horizontalom signalizacijom.

Izgradnju kružnog toka na raskrsnici Omladinske i Ulice Nikole Pašića, uz postavljanje dva parkinga i asfaltiranje mosta preko Đetinje, sa 50 miliona dinara finansirali su „Putevi Srbije“, prenosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.