U trendu

Uživajte za vikend, uskoro se vraća zima

U Srbiji ujutru ponegde slab mraz, po kotlinama kratkotrajna magla, a u toku dana u većem delu pretežno sunčano.

Na severu, istoku i jugoistoku umereno oblačno.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 4, najviša od 8 do 12, u Timočkoj Krajini 5 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu ujutru u okolini kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 4, najviša 12 stepeni.

U subotu pretežno oblačno, na severoistoku i istoku ponegde kratkotrajna slaba kiša. Od nedelje pretežno sunčano i toplije, sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti.

S obzirom na takvu prognozu, po kojoj nam se vraćaju maltene prolećne temperature, svi se pitaju hoće li nam se zima vratiti?

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da, uprkos tome, i dalje ne može da se tvrdi da je zimi došao kraj, ali da proleće polako kuca na vrata. „Tamo od nedelje, pa nadalje, veći deo naredne sedmice, biće još više temperature, negde oko 15, 16, možda čak i 17 stepeni“, rekao je Todorović tokom gostovanja na RTS. Dodao je da poslednjih dana februara sledi pad temperature koji će verovatno trajati i tokom prvih dana marta, ali da je pitanje koliki bi bio taj pad temperature.

„Ja mislim da ne bi trebalo da bude neki značajan pad da bude opet zime i hladnoće u tom smislu“, naveo je Todorović i dodao da izgleda da bi, po nekom ritmu smene toplih i hladnih perioda, do još jednog pada temperature moglo da dođe između 10. i 15. marta.

Meteorolog je istakao da klimatološki gledano od 1. marta ulazimo u proleće. Todorović je podsetio i da je prosečan datum poslednjeg snega 23. mart i da je moguće da sneg padne i posle tog datuma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)