U trendu

Vakcinacija zaposlenih u ustanovama soc.zaštite u Beogradu

BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu u toku je vakcinacija zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda, a gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kazala je da se veliki broj zaposlenih u tim ustanovama prijavio za vakcinu, zbog čega je Grad posebno ponosan.

Prema njenim rečima, danas će biti vakcinisani kineskom vakcinom Sinofarm zaposleni iz ustanova Prihvatilište za decu, Prihvatilište za odrasla i stara lica, radnici gradskog Centra za socijalni rad, gerontodomaćice, negovateljice, zaposleni i korisnici Sigurne kuće.

Stanisavljević ističe da je za korisnike Sigurne kuće bio organizovan poseban prevoz od kuća u koje su smešteni do mesta vakcinacije i nazad.

Najavila je da će u utorak, 26. januara, biti organizovana vakcinacija korisnika Prihvatilišta za odrasla i stara lica, njih 65 koji su beskućnici, bez krova nad glavom, i to u samoj ustanovi.

„Veoma smo ponosni što smo u saradnji sa Ministartsvom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i Ministarstvom zdravlja uspeli da omogućimo termine za naše zaposlene. Ponosni smo što su oni odgovorni prema svom zdravlju i što su se odlučili za vakcinaciju“, kazala je Stanisavljević.

S obzirom da je sada na raspolaganju bila kineska vakcina, danas će se vakcinisati oni koji su se za nju i opredelili, a Stanisavljević kaže da će se u narednom periodu vakcinisati i svi ostali sa vakcinama koje budu dostupne.

Stanisavljević navodi i da je za teško pokretne ili nepokretne osobe omogućen dolazak mobilnih ekipa kućne nege na adresu stanovanja, a da se u saradnji sa domovima zdravlja vakcinacija za te osobe organizuje u njihovim domovima.

„U narednom periodu ćemo posebno pratiti imunizaciju osoba sa invaliditetom i naravno starijih ljudi koji su nepokretni zbog svojih bolesti“, navodi Stanisavljević.

Kao važno, Stanisavljević navodi da je Grad u saradnji sa Gerontološkim centrom Beograd na vreme organizovao da se svi korisnici usluge „Pomoć u kući“ kontaktiraju i da se njima pruži, ukoliko im je potrebna, bilo kakva pomoć oko prijavljivanja ili dolaženja ekipe kućne nege na kućnu adresu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.