U trendu

Vanredna situacija i u ovom gradu, svi đaci prelaze na onlajn nastavu

U opštini Vrbas proglašena je vanredna situacija, a zbog pogoršane epidemiološke situacije od danas sve osnovne, srednje i visokoškolske ustanove na području te opštine prelaze na onlajn nastavu u narednih 15 dana.

Štab za vanredne situacije opštine Vrbas saopštio je da je meru prelaska škola na onlajn nastavu doneo u cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama, navedeno je u zaključku Štaba objavljenom na sajtu opštine.

Takođe, doneta je odluka da predškolsku ustanovu “Boško Buha“ pohađaju samo deca čija su oba roditelja zaposlena i u čijoj užoj porodici nema lica pozitivnih na virus korona, kao ni onih koji su u samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženim osobama.

Komandant Štaba za vanredne situacije u Vrbasu Predrag Rojević saopštio je da je u poslednja tri dana izvršeno više od 160 pregleda na kovid-19 od kojih je pozitivan rezultat potvrđen kod 104 pacijenta.

Kako je rekao, u poslednjih sedam dana izvršeno je 876 pregleda.

Štab za vanredne situacije opštine Vrbas propisao je da ugostiteljski objekti, objekti za posebnu namenu poput kladionica ili svadbenih salona, mogu raditi do 21 čas, kao i da sahranama može da prisustvuje najviše 15 osoba.

“Zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač lokalna samouprava, sa decom mlađom od sedam godina, upućuju se na rad od kuće kako bi se smanjio broj dece u vrtićima“, rekao je Rojević posle sednice Štaba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.