U trendu

Vanredna situacija u Leskovcu zbog elementarnih nepogoda

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proglasio je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji tog grada zbog obilnih padavina i štete koju su izazvale poplave.

Cvetanović je na sednici Štaba za vanredne situacije kazao da je od 20 sati sinoć do 7.00 ujutru, palo u proseku 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Naveo je da se u prigradskom naselju Bobište sinoć izlila kanalizacija, te da su poplave istovremeno pogodile sela Donje Sinkovce, Priboj, Vinarce, Šarlince, Zalužnje i Pečenjevce, gde su zbog bujičnih voda poplavljeni glavni putevi, ali i oranice, bašte i podrumi.

Cvetaković je naglasio da se izlila Tulovska reka i da je jutros poplavljen regionalni put Leskovac – Vlasotince, a ugrožena je i imovina u selima Nomanica, Zloćudovo i Grajevce, dok je Južna Morava u Grdelici polavila dve kuće.

Poplavljena su i domaćinstva u selima prema Vučju, u Velikom Trnjanju i Gornjoj Jajini, a u naselju Stočna stara pijaca i Bulevaru Nikole Pašića začepljeni su ulični slivnici.

Prema rečima Cvetanovića problema ima i u Sinkovcu, Brejanovcu, Turekovcu, gde su, takodje, poplavljena maćinstava i puteva, a veliku štetu su pretrpeli putevi u Drćevcu, Lokošnici i most u Jelašnici, koji se urušio.

„Za elemenatrne nepogode u ovoj godini smo planirali pet miliona dinara. Videćemo kolika je šteta, pa ako je potrebno, povećaćemo tu sumu“, kazao je Cvetanović.

Vanrednu situaciju uvele su danas i opštine Bojnik i Vlasotince.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.