U trendu

Vauceri za kupovinu poklona deci u Prihvatilistu na Zvezdari

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posetio je danas Prihvatilište za decu Beograda na Zvezdari i predstavio vaučere koje je Grad obezbedio za kupovinu stvari koje su potrebne deci, a koje će im biti dostavljene u narednim danima.

Deca su zajedno sa vaspitačima napisala listu želja, na kojoj su istakli šta bi voleli da dobiju od gradonačelnika.

„U ovom trenutku u prihvatilištu ima 20 dece, želimo da ih na ovaj način obradujemo“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da se u prihvatilištu poštuju sve epidemiološke mere, te da pre nego što deca dođu rade PCR test i da, i kada je rezultat negativan, odlaze u izolaciju, a nakon isteka izolacije priključuju se boravku u ustanovi.

„Zahvalan sam tim ljudima koji rade i brinu o deci, svima nam je jasno koliko je važno da deca imaju sigurnost i toplinu u prihvatilištu“, kazao je Radojičić za Tanjug.

Dodao je i da u sklopu prihvatilišta postoji i svratište za decu, gde svakoga dana od 8.00 do 16.00 časova mogu da svrate, jedu ili zadovolje neke higijenske potrebe.

„Meni je mnogo važno kao dečijem hirurgu i čoveku koji se ceo svoj radni vek bavi decom, da ovakva institucija dobro funkcioniše“, istakao je gradonačelnik.

Naveo je da je Grad obezbedio 39,5 milona dinara za decu koja su radno sposobna, a napuštaju domova i prihvatilišta, da za godinu dana imaju primanja dok ih sredina ponovo ne prihvati.

„Mislim da je taj segment za koji je Grad izdvojio sredstva veoma važan. Znamo da ta deca i mladi ljudi kada se vrate u sredinu imaju jedan period prilagođavanja, tako da kroz tu pomoć mislim da će im se oslakšati povratak u normalan život“, naveo je gradonačelnik.

Naveo je i da je Grad obezbedio 20 novih mesta za odrasle u Prihvatilištu na Autokomandi i ukazao da svi bez krova nad glavom mogu da potraže pomoć u centrima za dnevni boravak na Voždovcu i Starom gradu.

„Svi koji nemaju krov nad glavom mogu da svrate da se ugreju, pojedu nešto, dobiju toplu odeću. Grad Beograd vodi računa o tome, a ovo je prilika da se svi podsetimo koliko je važno da vodimo računa o onima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.