Večeras o politikama medijske i digitalne pismenosti

Treći onlajn panel pod nazivom „Politike medijske i digitalne pismenosti“ održava se u četvrtak 29. oktobra od 18h u okviru konferencija „Ovako stoje stvari: Opiranje dezinfodemiji“.

U panelu učestvuju Maja Zarić, rukovoditeljka Sektora za informisanje i medije u Ministarstvu kulture i informisanja, Saša Mirković, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije i Ana Martinoli, producentkinja i vanredna profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, a moderatorka je Milica Gacin, novinarka Radio-televizije Srbije.

Konferencija „Ovako stoje stvari: Opiranje dezinfodemiji“ obuhvata šest panela i realizuje se tokom gobalne Nedelje medijske i informacione pismenosti i u Srbiji od 27. do 31. oktobra u organizaciji Propulsion-a i Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID), u okviru programa Nova pismenost.

Konferencija kroz šest panela okuplja preko 20 sagovornika, relevantnih eksperata, influensera, medijskih i obrazovnih stručnjaka i novinara, koji govore na aktuelne teme iz ove oblasti. Pored predstavljanja rezultata najnovijeg istraživanja o stepenu medijske pismenosti u Srbiji, konferencija se bavi i ulogom i odgovornošću jutjubera i tiktokera, medijskom pismenošću u okviru školskog sistema i poslovanjem u digitalnoj eri, politikama medijske i informacione pismenosti.

Konferencija je počela panelom „Pandemija informacija u doba korone“ 27. oktobra, u kome su učestvovali Ivana Rašić (Sajsi MC), umetnica, reperka i autorka, dr Ljiljana Timotijević, direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u Beogradu, klinički psiholog i psihoterapeut Goran Tomin i Zoran Sekulić, novinar i direktor agencije FoNet, a moderatorkinja je bila urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević.

Drugi po redu panel „Šta kažu istraživanja: nova pismenost u novom dobu“ održan je 28. oktobra i u njemu su učestvovali Bojan Klačar, istraživač i izvršni direktor CeSID-a, Vanja Bahilj, kopirajterka i kolumnistkinja, Ana Mirković, direktorka i psihološkinja iz Instituta za digitalne komunikacije i Robert Čoban, osnivač i predsednik Color Press Grupe, a vodila ga je novinarka RTS-a Nada Gogić.

Konferencija „Ovako stoje stvari: Opiranje dezinfodemiji“ može da se pratiti uživo, preko Fejsbuk stranica organizatora i partnera (USAID Srbija, Propulsion, CeSID, Nova ekonomija, Novinska agencija Beta, Inicijativa „Digitalna Srbija“), putem bloga uživo na portalu Blic.rs, kao i na digitalnoj platfomi javnog medijskog servisa RTS Planeta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.