U trendu

Velik gužva na autobuskoj stanici, najviše putnika za Niš, Čačak, Ivanjicu

BEOGRAD – Gužve na Beogradskoj autobuskoj stanici počele su sa početkom raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola, a pojačane su danas, poslednji dan pred praznik.

Zoran Mojsilović iz Beogradske autobuske stanice kaže za Tanjug da će broj polazaka sa stanice danas biti veći od 1.500.

„Broj redovnih polazaka je nešto veći od 1.400, ali smo u red vožnje uvrstili i vanrednih 90 polazaka. Ovo je uobičajen broj polazaka, ako govorimo o praznicima“, kaže Mojsilović.

Najviše putnika, kaže on, ima u autobusima za Niš, Vranje, Čačak, Ivanjicu i Požegu.

„Mnogi studenti i radnici putuju danas da bi praznike proveli sa svojim porodicama. Naravno, imamo i mnogo turističkih putovanja, pa će tako i tokom predstojećih prazničnih dana, Beograđani boraviti u popularnim banjama ili na Zlatiboru, Tari ili Divčibarama“, precizirao je Mojsilović.

Prem anjegovim rečima, danas će biti gužva za odlazak, a kako je prvi radni dan posle praznika utorak, gužva se na stanici očekuje i u ponedeljak u popodnevnim časovima.

„Ja apelujem na sve one koji žele danas da putuju, da na vreme provere da li ima dostupnih karata za polazak koji ih zanima i da na autobusku stanicu dođu možda i sat vremena pre planiranog polaska“, kaže Mojsilović.

Dodaje da se nekada zbog gužve u redu ispred šaltera propusti željeni polazak, pa je zato dobro doći ranije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar