Velika zaplena droge u četiri akcije i hapšenja osumnjičenih

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u četiri odvojene akcija, zaplenili su oko osam kilograma marihuane i 530 grama heroina i uhapsili osumnjičene za preprodaju i držanje droge.

N.Ž. (32), I.S. (24), A.Ć. (31), A.D. (28), U.Đ. (20), D.S. (25) i A.G. (20) uhapšeni su sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se A.Ž. (1995) sumnjiči za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policijski službenici su pronašli oko 530 grama heroina prilikom pregleda automobila „ford fokus“ u kome su bili N.Ž. i I.S, dok je manja količina ove droge nađena u stanu N.Ž. u Obrenovcu.

Takođe, pregledom stana u Obrenovcu u kome živi I.S, policija je pronašla oko 200 grama marihuane i manju količinu kokaina.

U drugoj akciji, policija je pregledom automobila „alfa romeo“ osumnjičenog A.Ć. zaplenila oko pet kilograma marihuane, dok je u stanu u Zemunu gde on neprijavljeno boravi, pronašla dve kesice ove droge kao i pištolj s 57 komada municije.

Zbog toga mu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija je, takođe, pregledom drugog stana u Zemunu u kome A.Ć. neprijavljeno boravi sa A.D, pronašla oko 200 grama marihuane.

U trećoj akciji, policija je pregledom stana na Vračaru gde neprijavljeno boravi osumnjičeni U.Đ. pronašla džak sa oko 2,4 kilograma marihuane, dok je u dvorištu pronašla i 38 paketića ove droge koje je osumnjičeni prethodno bacio kroz prozor.

U četvrtoj akciji, u stanu na Zvezdari gde borave osumnjičeni D.S. i A.G, policija je zaplenila oko 173 grama marihuane, kao i manju količinu kokaina i MDMA.

Tom prilikom, policijski službenici su kod A.Ž. pronašli tri paketića s manjom količinom marihuane koje je, kako se sumnja, prethodno kupio od osumnjičenog D.S.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni Višem javnom tužilaštvu Beogradu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.