U trendu

Veliki prolećni koncert dečije Muzičke radionice

BEOGRAD – Veliki prolećni koncert dečije Muzičke radionice Mari Mari, na kojem su učestvovala deca predškolskog uzrasta, održan je danas u „Voždovačkom centru – Šumice“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac, a mališani su imali priliku da pokažu šta su naučili tokom dvomesečne radionice posvećene razvoju muzičkih i motoričkih sposobnosti.

Kantautorka i profesorka muzike Mari Mari rekla je da je koncert održan kao finalni deo projekta koji je u protekla dva i po meseca sproveden u svim predškolskim ustanovama na opštini Voždovac.

Pedagozi i vaspitači su u vrtićima radili po licenciranom programu Mari Mari kojim se, kako je navela, kroz muziku postiže razvoj motorike, a samim tim i mozga.

„Koristim muziku za razvoj svih sposobnosti kdo dece, ne samo muzičkih, već i motoričkih i drugih funkcija, a mališani kroz igru i pesmu lako postižu rezultate“, rekla je Mari Mari.

Istakla je značaj takvih radionica budući da Dodala je da moderne tehnologije i socijalni ambijent utiču da se motoričke sposobnosti današnjih mališana nedovoljno razvijaju.

Član opštinskog Veća Miloš Stojanović, zadužen za predškolske i školske ustanove, nagasio je da je razvoj dece kroz muziku važan u predškolskom uzrastu i da opština Voždovac zato podržava takve projekte.

„Uvek ćemo podržavati ovakve manifestacije jer je prisustvo muzike i pesme od najranijeg detinjstva dobra osnova za kasnije obrazovanje deteta“, naveo je Stojanović.

Specijalna gošća na koncertu bila je pevačica Jelena Tomašević koja je otpevala pesmu „Okeani“ i dečiju pesmu „Uspavanka za mrava“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.