Veliko uređenje gradskog trga – fontana, pešačka zona i ploče (video)

Nišlije čekaju uređenje centralnog gradskog trga – proširenje pešačke zone, još jedna fontana, ploče na Tvrđavskom mostu .

Komisija koju je imenovala Skupština grada, prihvatila je idejno rešenje Zavoda za urbanizam i Građevinsko – arhitektonskog fakulteta.

Glavni urbanista Niša, Nikola Lečić ističe da su sugrađani mogli da podnesu sugestije i da je stiglo 14 rešenja, dodajući da su neka dobra i da su dali predlog da se sagledaju.

Kako prenosi B92, jedno od dobrih rešenja je i ono koje je predložio arhitekta Ivan Redi, da na trgu, koji nosi ime kralja Milana, stoji i spomenik njemu u čast.

Prostora ima i za ideju pesnika Dalibora Popovića Popa, da jedan od najznačajnijih filmskih festivala u ovom delu Evrope, Filmski susreti, dobije svoje obeležje.

Hoće li sve to i biti deo centralnog gradskog trga, znaće se nakon što Zavod za zaštitu spomenika da saglasnost, a Sekretarijat za planiranje i izgradnju potvdi urbanistički plan. U toku procedure za dobijanje građevinske dozvole, biće poznato i koliko će ova rekonstrukcija koštati grad.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.