Vesić: Beograđani, izvinite zbog otežanog života

Gradski menadžer Goran Vesić se izvinio građanima Beograda zbog „otežanog života“ tokom proteklih hladnih dana. On je pohvalio radnike komunalnih preduzeća ocenivši da su „pravi heroji“ jer su radili u izuzetno teškim uslovima.

„Ledeni talas koji nas je zadesio je elementarna nepogoda, a u takvim uslovima uvek se otežano živi. Ova nepogoda je zadesila veći deo Evrope, bilo je zemalja i gradova u kojima je, nažalost, bilo žrtava. U takvim uslovima Beograd je bio jedan od evropskih gradova koji je funkcionisao veoma dobro u odnosu na druge prestonice. Za to su najviše zaslužni radnici komunalnog sistema Beograda, ali i građani koji su bili strpljivi i dali svoj doprinos da se sneg i led raščiste. Sa elementarnim nepogodama samo zajedno možemo da se izborimo“, rekao je Vesić za Televiziju Pink.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Vesić je rekao da je proteklih dana na ulicama bilo 2.000 radnika komunalnih preduzeća.

On je ocenio da je Beograd bio odlično pripremljen za zimu, „da su sve gradske komunalne službe uradile sve što je u njihovoj moći“ da grad funkcioniše normalno, i da su pripreme urađene dobro, „što su građani mogli da vide“.

„Bačeno je skoro 6.000 tona soli i oko 180 tona kalcijum-hlorida, kojim se deluje na izuzetno niskim temperaturama. Na zalihama trenutno ima još oko 11.000 tona soli i više od stotinu tona kalcijum-hlorida, što će biti dovoljno za sezonu“, rekao je on.

Vesić je upozorio na najavljenu ledenu kišu i preporučio građanima dodatnu opreznost.

„Osim zamene dotrajalih vodovodnih cevi, u Beogradu će u narednom periodu akcenat biti stavljen na kupovinu novih kamiona za Beograd-put“, najavio je Vesić i dodao da je u planu kupovina deset takvih vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.