U trendu

Vesić: Kašnjenja u Ulici Vojvode Stepe biće sankcionisana

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će predlog nove mreže linija od danas biti postavljen na sajtu Skupštine grada i dodao da je izvođač radova u Ulici Vojvode Stepe obavezan da završi posao do 31. jula, a da će kašnjenja, biti sankcionisana u skladu sa ugovorom.

Vesić je rekao da je dva meseca dato građanima da mogu da daju predloge o tome da li ta mreža linija može da se promeni.

Govoreći o uspostavljanju novog tarifnog sistema javnog prevoza od 1. oktobra, Vesić je potvrdio da će cene karata biti niže za građane koji se voze u prigradskom javnom prevozu.

Beograd će biti podeljen na četiri zone kako bi građanima bilo omogućeno da lakše koriste zone u kojima žele da se voze, a cene u trećoj i četvrtoj zoni, u prigradskom saobraćaju, biće smanjene od 1. oktobra između pet i 45 odsto, potvrdio je Vesić.

Vesić je istakao da su izjednačeni svi građani, jer više ne postoji diskriminatorski odnos prema građanima u prigradskim opštinama i da je rešen problem da na istoj liniji dva prevoznika voze po različitim cenama.

Gradski menadžer je najavio da će Beograd tokom jula dobiti novi zakon o glavnom gradu koji će doneti mnogo veće nadležnosti prestonici u mnogim oblastima, počev od vodoprivrede do katastra.

Beograd će biti podeljen na dve zone – gradsku i prigradsku, a opštine koje se budu našle u prigradskim zonama imaće veća ovlašćenja od opština u gradskim zonama.

Građanima, koji žive u Mladenovcu i Lazarevcu treba omogućiti da više posla mogu da završe u svojoj opštini, rekao je Vesić i dodao da je suština decentralizacije vraćanje nadležnosti opštinama.

On je najavio da će do 1. novembra biti usvojen novi statut i smanjen broj odbornika i funkcionera u opštinama i opštinskih i gradskih većnika.

Vesić je rekao da je sa Republikom dogovoreno da svi putevi i šume na teritoriji Beograda pređu u nadležnost Beograda i da je to 93 kilometra novih puteva.

Gradski menadžer je istakao da je rekonstruisana Ulica Vojvode Stepe duga četiri i po kilometra, da je promenjena kompletna infrastruktura i da će biti jedna od najlepših.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar