U trendu

Vesić: Narednih godina tramvaj broj jedan od Slavije preko Terazija do Kalemegdana

Beograd će narednih godina ponovo dobiti tramvajsku liniju broj jedan, od Slavije preko Terazija do Kalemegdana, a iduće godine biće postavljene šine u Vasinoj i Uzun Mirkovoj ulici, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Tokom narednih godina krenućemo u realizaciju projekta uspostavljanja tramvajske linije od Slavije do Kalemegdana, gde će se ona račvati levo i desno. Linija će ići preko Trga Republike, kroz Vasinu i preko Studentskog trga, Uzun Mirkovom do Kalemegdana“, rekao je Vesić, a preneo je večeras Beoinfo.

On je kazao da će prvo tokom rekonstrukcija Vasine ulice i Studentskog trga, koje počinju iduće godine, biti postavljene šine koje će jednim delom prelaziti i preko Trga republike, a kasnije će šine biti postavljene i na delu Terazija i Ulice kralja Milana.

„Zadovoljan sam činjenicom da će centar grada, odnosno Ulica kralja Milana postati saobraćajnica kojom će prevashodno saobraćati tramvaji. Ova ulica će na taj način oživeti jer će imati više prostora za šetnju ili bašte ugostiteljskih objekata“, kazao je Vesić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar