U trendu

Vesić: Nikad veća ulaganja u podavalska sela

BEOGRAD – Grad Beograd nikada više nije ulagao u podavalska sela kao u poslednjih nekoliko godina, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska završnih radova na asfaltiranju ulice Vase Čarapića u voždovačkom naselju Beli Potok.

On je novinarima rekao da su ti radovi primer kako se delovi van centra grada polako urbanizuju i dobijaju sve ono što treba da imaju svi građani Beograda.

„Grad Beograd nikada nije više ulagao u podavalska sela kao u proteklih nekoliko godina. U naselju Zuce uradili smo više od četiri kilometra i ulica i trotoara, u Pinosavi oko tri kilometra. Radovi koje sada završavamo ovde u Belom Potoku, od crkve do mesne zajednice, samo su nastavak posla koji smo uradili na Avalskom putu dužine oko 1,6 kilometara“, rekao je Vesić.

Navodi da ljudi koji tu žive konačno dobijaju trotoare koji mnogo znače za bezbednost pešaka.

Radovi u ulici Vase Čarapića, koje je izvodilo JKP „Beograd-put“, su koštali 20 miliona dinara, rekao je Vesić i dodao da će u narednih desetak dana biti postavljena i javna rasveta i zasađene nove sadnice.

On je naveo da je u planu da se u saradnji sa Opštinom Voždovac uradi rekonstrukcija čitavog niza ulica, te da je sledeći korak postavljanje stajališta.

„U toku je tender za nabavku više od 200 stajališta u prigradskim naseljima“, rekao je on i dodao da će se raditi i na tome da se javni prevoz prilagodi potrebama ljudi.

Vesić rekao da će Avala oživeti jer je u planu postavljanje ski-staze, kao i mnogo novih sadržaja koji će, dodao je, pored Avalskog tornja, privući turiste.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je u svim podavalskim selima centar uređen jako dobro.

„Opština Voždovac je prepoznala potrebe građana u podavlaskom delu i mislim da smo na dobrom putu da podavalski deo, koji je bio zapostavljen u proteklih 20 godina, infrastrukturno oživimo“, rekao je on i dodao da će se raditi još kako bi potrebe građana bile zadovoljene.

Predsednik Mesne zajednice Beli Potok Dragan Ilić se zahvalio Gradu Beogradu i Opštini Voždovac i istakao da se u tom naselju po prvi put, posle mnogo godina, radi ozbiljno i kvalitetno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.