U trendu

Vesić uručio nagrade za radove na temu Prvog svetskog rata

BEOGRAD – Nagrade za najbolji odeljenski projekat na temu „Obeležavanje stogodišnjice oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu“ uručene su danas u Dečjem kulturnom centru Beograd, a nagrađeno je ukupno 28 beogradskih škola.

Ideja projekta je bila da se deci približi taj važan istorijski datum kroz njihovo aktivno učešće i samostalno istraživanje, pa su tako kroz timski istraživački rad i projektni pristup temi, učenici dobili priliku da budu aktivni istraživači i kreatori, stvarajući tako proaktivan stav prema zajednici u kojoj žive.

Nagrade je uručio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je rekao da je veliko zadovoljstvo videti kako su se mladi uključili u obeležavanje stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Precizirao je da je nagrađeno 28 škola, da su radovi rezultat zajedničkog rada celog odeljenja, a ne pojedinca i dodao da su neki radili video prezentacije, neki pisali sastave…

Vesić je podsetio da je ove godine Grad Beograd, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uveo da se 20. oktobra i 1. novembra prvi čas u beogradskim školama posveti oslobođenju našeg glavnog grada u Prvom i Drugom svetskom ratu.

„Verujem da će ovo takmičenje postati tradicionalno jer približava mladim generacijama ono što se desilo pre sto godina, daje im mogućnost da budu kreativni i izraze svoja osećanja“, rekao je Vesić koji je nagrađenima čestitao, a ostalima poručio da se potrude sledeće godine.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Anonimni

    Nema naučnika, ma kako veliki bio, koji nije imao prethodnika i koji se nije koristio čak i zabludama njihovim. U nauci se i preko zabluda dolazi do istine

  2. Anonimni

    DA! ————————- >>>>> ALI ————————— >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> MORAJU SVI PEDAGOZI U PROSVETI SRBIJE DA POLOŽE ZA LICENCU U PROSVETI I ŠKOLSTVU DOPUNSKU ISTORIJU KOJOM SE UPOTPUNJAVA ISTORIJSKA ISTINA , KOJU JE KOMUNISTIČKI REŽIM IZBRISAO ILI NIJE UNEO IZ POLITIČKIH RAZLOGA IZ MRŽNJE PREMA SRBIJI I SRBSKOM NARODU ! 3333333333333333333333333333333 333 -> SANU I NAJUGLEDNIJI SRBI IZ SRBIJE I SVETA SU DUŽNI NARODU ISTORIJSKE ISTINE O SRBIJI KROZ ISTORIJU! +++ POMOZI BOŽE SRBIMA I SRBIJI DA POVRATI SVOJ DUH ! drn , zvrc

  3. Anonimni

    DA! ————————- >>>>> ALI ————————— >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> MORAJU SVI PEDAGOZI U PROSVETI SRBIJE DA POLOŽE ZA LICENCU U PROSVETI I ŠKOLSTVU DOPUNSKU ISTORIJU KOJOM SE UPOTPUNJAVA ISTORIJSKA ISTINA , KOJU JE KOMUNISTIČKI REŽIM IZBRISAO ILI NIJE UNEO IZ POLITIČKIH RAZLOGA IZ MRŽNJE PREMA SRBIJI I SRBSKOM NARODU ! 3333333333333333333333333333333 333 -> SANU I NAJUGLEDNIJI SRBI IZ SRBIJE I SVETA SU DUŽNI NARODU ISTORIJSKE ISTINE O SRBIJI KROZ ISTORIJU! +++ POMOZI BOŽE SRBIMA I SRBIJI DA POVRATI SVOJ DUH !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike