U trendu

Vilotijević: Sprovode se strateški dokumenti

BEOGRAD – Grad Beograd ima strateška dokumenta o zaštiti životne sredine koji su usvojeni u poslednjih 10 godina i koji se sprovode na svim nivoima, izjvila je danas povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, gradska resorna sekretarka Ivana Vilotijević.

„Reč je o Programu zaštite životne sredine, Strategiji pošumljavanja, kao i nizu drugih akcionih planova koji se sprovode na svim nivoima – od gradskih sekretarijata, javnih preduzeća, pa do mesnih zajednica“, rekla je Vilotijevićeva za Studio B.

Kako prenosi Beoinfo, ona je istakla da nesumnjivo postoje i problemi, s obzirom da je Beograd, kako je ukazala, jedan od najvećih i najurbanijih gradova u ovom delu sveta, tako da pored zaštite životnu sredinu, morate, s druge strane, da imate u vidu i razvoj grada.

Ona je najavila je da će se od 10. juna do 10. jula sprovoditi javna rasprava o zaštiti leve obale Dunava i podsetila da je ta teritorija novo zaštićeno prirodno dobro.

Kada je reč o Svetskom danu životne sredine, resorna sekretarka je podsetila da je nekadašnja Jugoslavija bila jedan od inicijatora da se 5. jun 1972. godine ozvaniči kao dan zaštite životne sredine na nivou Ujedinjenim nacija.

„To je dokaz da je svest o zaštiti životne sredine uvek postojala na ovom podneblju, nebitno da li živimo u gradu ili u selu“, zaključila je Ivana Vilotijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar