U trendu

Virman sa Mojsilovićem: NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije

Generalni direktor Medjunarodnog vojnog štaba NATO-a Hans-Verner Virman izjavio je danas u Beogradu da NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i da visoko ceni Vojsku Srbije, njene pripadnike i profesionalnost, objavila je Vojska Srbije.

Virman, koji je na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića u trodnevnoj poseti Srbiji, rekao je da Srbija ostaje visoko cenjen i poštovan partner, „i da NATO i Srbija imaju politički dijalog na najvišem nivou i jake i efikasne odnose na najvišem vojnom nivou“.

Posebno je naglasio dugotrajnu saradnju Mojsilovića sa komandantima Kfora, navela je Vojska Srbije na svom sajtu.

Virman je danas posetio Generalštab Vojske Srbije i sa Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji i modalitetima za njeno unapređenje.

Vojska Srbije je navela da je u razgovoru, koji se odnosio na saradnju s Kforom, zaključeno da se saradnja odvija u okviru Programa Partnerstvo za mir, uz puno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije.

Mojsilović je, imajući u vidu da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kfor jedini legitimni bezbednosni faktor na Kosovu i naglasio njegov značaj za očuvanje mira i bezbednosti i zaštitu srpskog nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.