U trendu

Više desetina gradjana na protestu u Novom Pazaru

Više desetina Novopazaraca okupilo se danas na platou ispred Gradske uprave na protestu pod nazivom „Novi Pazar ustaje protiv nepravde“.

Okupljeni gradjani nosili su transparente na kojima je pisalo „Dosta nam je partokratije“, „Hoćemo investicije“, „Dokle više krvave reke“, „Imamo pravo na čist vazduh“, „Stop represiji i zastrašivanju“, „Mi bi da dišemo a ne otrove da udišemo“.

Učesnici protesta okačili su na zgradi Gradske uprave transparent sa natpisom „pravda“ preko fotografija Fahrudina Skarepa, Ernada Bakana i Fahrudina Mavrića.

Mavrić je ranije osudjen na 30 godina zatvora zbog ubistva policajca Željka Zečevića 2010. u Batragama kod Tutina, a u javnosti se spekuliše da su tokom istrage i sudjenja napravljene greške, kao i da je nevino osudjen.

Ernad Bakan (19) bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu kada ga je 4. marta 2019, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Sudjenje još uvek nije okončano, a sledeće ročište je zakazano za 27. decembar.

Fahrudin Skarep (21) ubijen je u selu Dolovo kod Tutina, u noći izmedju 29. i 30. septembra 2017, kada je na automobil kojim je upravljao pucao policajac Raica Beloica.

Policajac je presudom Apelacionog suda u Kragujevcu pravnosnažno osudjen na četiri godine zatvora.

Gradjani su na kraju jednočasovnog protesta sve transparente zalepili na prozorima Uslužnog centra Gradske uprave.

Kao ni na protestima održanim prethodne dve subote, ni na današnjem skupu nije bilo uniformisane policije, ali je sa druge strane platoa primećeno prisustvo inspektora i policajaca u civilu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.