U trendu

Više od 6.000 voždovačkih penzionera uživalo u lepotama SRB

BEOGRAD – Više od 6.000 voždovačkih penzionera tokom ovogodišnjih prolećnih i jesenjih meseci obišlo je brojna znamenita mesta u Srbiji u organizaciji Gradske opštine Voždovac.

Ovo je treća godina zaredom kako opština omogućuje besplatne izlete svojim najstarijim sugrađanima u znak zahvalnosti za doprinos i trud koji su uložili u izgradnju naše zemlje.

U saopštenju opštine navodi se da su stariji Voždovčani obišli Aranđelovac, Valjevo, Niš, Smederevo, Veliku Planu, posetili manastire Manasija, Tumane, Kaona, Lelić, Pokajnica, Koporin, uživali u vodopadu Lisine, razgledali tvrđavu Ram, Nišku i Smederevsku tvrđavu, Čergar, rodnu kuću Stevana Sinđelića u Svilajncu, Tešnjar u Valjevu, Srebrno jezero, etno selo Moravski konaci i druga mesta.

Osim upoznavanja sa lepotama Srbije i promocije domaćeg turizma uz turističkog vodiča, to je bila i prilika za druženje i sticanje novih poznanstava, uz obezbeđen ručak u restoranima.

Velika interesovanja za takva putovanja pokazatelj su, navode u opštini, da slične programe organizuju i sledeće godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.