U trendu

Viši sud: Jovičić nije pušten na slobodu

Viši sud u Beogradu saopšto je danas da je predsedniku beogradske opštine Palilula u ostavci Aleksandru Jovičiću 4. juna odredjen pritvor u trajanju od 30 dana, i da on nije pušten na slobodu.

Prema navodima Višeg suda, Jovičiću je sudija za prethodni postupak odredio 4. juna pritvor od 30 dana zbog sumnje da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvodjenje nelegalnih gradjevinskih radova, a javnost je o tome obaveštena 5. juna.

„Shodno navedenom, okrivljeni se nalazi u pritvoru po odluci suda i nije pušten na slobodu“, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Portal Nova.rs objavio je da je Jovičić pušten danas na slobodu i podsetio da je on u ponedeljak podneo ostavku na svoju funkciju, a da bi odbornici te opštine o tome trebalo da se izjasne sutra, u sredu.

Jovičić je osumnjičen da je uticao na službenika za inspekcijske poslove u opštini Palilula da dalje utiče na gradjevinske inspektore da omoguće izgradnju objekata bez gradjevinske dozvole, i da je od investitora za to dobio 28,8 miliona dinara, piše taj portal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.