U trendu

Vlada Srbije: Za finansiranje lečenja obolelih od retkih bolesti 3.700.000.000 dinara

Vlada Srbije je danas, za finansiranje lečenja lica obolelih od retkih bolesti u ovoj godini opredelila 3.700.000.000 dinara, saopšteno je posle sednice vlade.

Na sednici je vlada je usvojila i Zaključak o načinu finansiranja lečenja lica obolelih od retkih bolesti u 2022. za šta je opredeljeno 3.700.000.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Vlada je donela odluku da se jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 10.000 dinara isplati zdravstvenim radnicima.

Pomoć će dobiti zaposleni u zdravstvenim ustanovama iz plana mreže zdravstvenih ustanova i ustanovi zajedničkih poslova Instituta u Sremskoj Kamenici, ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika čiji je osnivač Srbija, odnosno nadležni organ Autonomne pokrajine.

Dobiće je i zdravsteni radnici zaposleni u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, profesionalni pripadnici vojske Srbije na službi u vojnozdravstvenim ustanovama i zaposlenima u Zavodu za sport i medicinu sporta.

Pomoć če dobiti i zdravstveni radnici zaposleni u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije donela je ovu odluku imajući u vidu povećan obim posla i teret koji zdravstveni radnici snose tokom pandemije virusa korona.

Članovi vlade usvojili su Zaključak kojim se preporučuje Elektrodistribuciji Srbije da izgradi priključke na distributivni sistem električne energije stambenih i pomoćnih objekata izgradjenih na osnovu Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu 1991 – 1999., bez plaćanja troškova za priključenje.

S obzirom na to da je rok za realizaciju Programa istekao u martu 2016, opština Priboj dostaviće spisak objekata sa dokazima o njihovoj izgradnji kako bi se naknadno priključili na distributivnu mrežu, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.