U trendu

Vodič: Turistima u Edipsosu ne preti opasnost, samo dim

EDIPSOS – Turistima iz Srbije, koji letuju u Edipsosu na Eviji ne preti opasnost, a u zalivu Svetog Nikole gde je i banja oseća se neprijatan dim od požara koji su zahvatili deo ostrva, izjavio je Dragan Vukić jedan od vodiča turističkih organizacija preko kojih su naši građani doputovali u ovo mesto.

Vukić je dodao za Tanjug da u Edipsos stiže jedan vanredni autobus kojim će deo trusta koji se plaše ili im smeta dim, odvesti kućama, kao i jedan redovni kojim se vraćaju oni kojima je isteklo letovanje.

„Imamo i plan evakuacije, minimum 24 sata, da možemo da se evakuišemo“, rekao je Vukić i dodao da je dobro što je luka u tom mestu i što trajetki rade.

Grci su odlični oragnizatori. Samo juče su prevezli barem 500 vozila i to besplatno, rekao je Vukić i dodao da su razgovrali sa našim vatrogasicima koji su došli da pomažu grčkim kolegama.

„Dočekali smo ih jutros i poželeli im sreću u gašenju požara. Pričali smo sa njima, kako sam razumeo stacionirani su u mestu iznad samog Pefkija u Guvijesu“, rekao je on i naglasio da tamo gase požar i da su rekli da će raditi 24 sata, da se neće zaustavljati kako sutra ne bi opet gasili ono što su već ugasil.

Dodao je da veruje da niko neće doći sada na ostrvo od turista iz Srbije jer je, kako kaže, bolje sačekati desetak dana i ne dolaziti u mesto koje nije sto odsto sigurno.

Perma njegovim rečima, ostali turistiti, koji su bili između ostalog i u Pefkiju napustili su ostrvo.

Kako kaže, ostaće stotinak turista maksimalno.

Vodiči su kako kaže anketirali sve goste i većinom su, njih 95 odsto izrazili žeju da ostanu do kraja aranzmana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.