U trendu

VOICE: Zaposleni u staroj zgradi RTV-a rade u uslovima opasnim po život

Zaposleni u staroj zgradi Radio-televizije Vojvodine (RTV) rade u uslovima koji su opasni po život, piše danas vojvodjanski portal VOICE (voice.org.rs).

Loše uslove za rad u staroj zgradi RTV-a najbolje ilustruje primer Redakcije na slovačkom jeziku koja se nedavno morala iseliti iz kancelarije zbog prokišnjavanja koje je ugrozilo elektroinstalacije, navodi VOICE.

„Kada su jače padavine, zaposleni koji su u potkrovlju suočavaju se sa ozbiljnim problemima, što se može lako uočiti na zidovima kancelarija koji su požuteli. Negde je kreč odavno popucao i pao sa zidova, pa su problemi vidljiviji“, piše VOICE.

Dodaje se da su sanitarije u toaletima odavno propale, a pojedini toaleti stavljaju se van upotrebe zbog dotrajalih instalacija.

Reč je o zgradi u koju se RTV uselio nakon što je u NATO bombardovanju 1999. godine do temelja srušena zgrada tadašnje Televizije Novi Sad.

RTV plaća kiriju Naftnoj industriji Srbije (NIS) u iznosu od 19.000 evra jer je zgrada u vlasništvu tog javnog preduzeća.

„U katastrofalnim uslovima i dalje radi kompletan informativni program Prvog programa televizije, sve manjinske redakcije Drugog programa televizije i Veb redakcija“, piše VOICE.

Za njihovo preseljenje u novoizgradjeni objekat na mestu gde je nekada bila zgrada TV Novi Sad potrebno je još nekoliko miliona evra, kojih RTV odavno nema na svom računu, navodi VOICE.

U projekat nove zgrade, koja je delimično useljena, do sada je već uloženo oko 35 miliona evra.

U novoj zgradi RTV-a ima pet televizijskih studija, a da bi programi mogli da budu emitovani u sadašnjem obimu, neophodno je da, prema mišljenju menadžmenta, u potpunosti budu opremljena bar tri, piše VOICE.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.