U trendu

Vojni penzioneri iz beogradskog Bristola dočekali rešenje stambenog pitanja, a ostali nisu

 Članovi porodica vojnih penzionera koje su živele u bivšem beogradskom hotelu „Bristol“ objavili su danas da su „konačno dočekali rešenje dugotrajne borbe“, da su zadovoljni dodeljenim stanovima, ali i da je to samo početak, jer 2.500 vojnih beskućnika i dalje nema rešeno stan.

Predsednik Udruženja vojnih beskućnika Vlada Djukić rekao je da je dodeljivanje stanova porodicama iz Bristola, velika pobeda, ali da je to pobeda samo 10 ljudi.

„Oko 2. 500 vojnih beskućnika nema nikakvo rešeno stambeno pitanje, a svi imaju pravo na to.To su ljudi dosli iz bivših republika u kojima su imali stanove i predali ih ovoj državi. Ona ima obavezu da reši to stambeno pitanje“, rekao je Djukić.

Na pitanje medija gde bi mogli da nastanu prvi problemi vezani za preostala nerešena stambena pitanja, Djukić je kazao da su u Sportskom centru Surčin problemi već nastali, jer je pre 15 dana tamo isključena struja na dva dana.

„Ministarstvo odbrane nije platilo struju. Neko je tipovao iz ministarstva da se isključi baš sportski centar Surčin. Smatramo da je to namerno uradjeno, da nam pokažu da su oni sila i da mogu sve“, rekao je Djukić.

Poslanik Balša Božović kazao je da stvari kao što je ova ne treba rešavati ad hoc i ne treba da zavise od jednog čoveka.

„Ja sam za sistemska rešenja. Nama je ovo rešenje otvroilo vrata da sada nastavimo borbu za hiljade onih drugih koji su u istoj poziciji, koji imaju pravo na krov nad glavom i na stan, a to decenijama nisu ostvarili“, rekao je Božović.

Rekao je da su dodeljevanjem stanova porodicama iz Bristola dokazali da Ministarstvo odbrane nije bilo u pravu kada je govorilo da oni nemaju prava na to.

Najavio je da će sudskom tužbom tražiti jednakost u postupanju i pravdu za mnoge koji su ostali bez nje.

Dragan Stojanović iz Udruženja vojnih beskućnika rekao je da su stanari konačno dočekali rešenje dugotrajne borbe i ostvarili prava koja im po zakonu pripadaju.

Naveo je da sada postoji borba oko otkupa stanova koji su im dodeljeni, jer ih, kako je rekao, nisu dobili besplatno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.