U trendu

Vojni sindikat uputio otvoreno pismo ministru odbrane, upozorava na stanje u VS

Vojni sindikat Srbije (VSS) uputio je danas otvoreno pismo ministru odbrane Milošu Vučeviću u kom ga je upozorio da se „iza zatvorenih vrata“ radi na izmenama i dopunama pravilnika i zakona o Vojsci Srbije (VS).
U pismu su naveli da predložene izmene podrazumevaju da se nedeljno radno vreme i prekovremeni rad pripadnika VS „povećaju značajno više od sadašnje zakonske regulative“ kao i da se penzionisanim oficirima kojima je kako se navodi, već produžen rad u vojsci preko granice za penzionisanje, „omogući da još nekoliko godina ‘sede u foteljama’ sistema odbrane“.

„Apelujemo na Vas da ne potpadate pod uticaj jednih istih pojedinaca koji godinama zloupotrebljavaju sistem odbrane i koji skoro deceniju unazad koriste VS isključivo za svoje lične interese a aktuelne propise kao više puta do sada, i ovaj put menjaju i dopunjuju isključivo zarad zadovoljenja svojih interesa i prikrivanja dugogodišnjeg lošeg rukovođenja koje je urnisalo VS“, naveli su iz Vojnog sindikata Srbije.

Pozvali su ministra odbrane na sastanak jer kako su naveli, ono što mu se prikazuje tokom obilazaka jedinica i ustanova „nije realna i stvarna slika stanja Vojske Srbije“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar