Vojska Srbije izlazi na ulice

Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije koje je proglasio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, doneta je odluka i izdato je naređenje o angažovanju pripadnika Vojske Srbije na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije KOVID-19.
Svako iz svojih nadležnosti, ovo naređenje izdali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani na obezbeđenju i kontroli javnih objekata na teritoriji Republike Srbije, zatim obezbeđenju bolnica gde se vrši kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti.

Prilikom izvršenja svih zadataka Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije KOVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi.

Vojska Srbije spremna je za izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.