U trendu

Vozač autobusa sprečio devojku da skoči s mosta

Vozač autobusa u Beogradu na liniji 50 Vojislav Marković zaustavio je u nedelju autobus na Plavom mostu, izleteo i devojku spasao od samoubistva.

Sve se odigralo u nedelju oko 15 časova, prenosi Blic.

„Nije bilo vremena ni za kakvo ubeđivanje. Da je prošlo još 15-20 sekundi ona bi skočila. Ima možda oko 18 godina, prešla je preko ograde više od metra, držala se samo jednom rukom i gledala dole na auto-put. Pošto mi je bila okrenuta leđima polako sam došao naspram nje autobusom, otvorio prednja vrata, povukao ručnu kočnicu, upalio četiri migavca i izleteo. Ščepao sam je po sredini struka da slučajno ne ispadne, a jedan dečko mi je pomogao da je vratimo nazad“, navodi Marković.

Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Kako kaže, nije razmišljao ni o čemu, samo o tome kako da što pre uhvati devojku.

„Taman posla da sam je nešto pitao. Da me je videla možda bi skočila. Držao sam je dok nije došla policija, a ona je plakala i govorila ’što me niste pustili’. Bila je preplašena, možda je tek tada bila svesna šta je moglo da se desi. Poljubio sam je i rekao joj da se ne boji. Ne znam ni ko je, ni zašto je to uradila, ali sa decom treba biti pažljiv“.

Kada se vratio u autobus – aplauz i povici „bravo majstore“, a posle je stigla i poruka od ćerke u kojoj je pisalo „bravo, tata“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.