U trendu

Vožnju od Slavije do Beton hale divlji taksista strancima naplatio 11.800 dinara

Divlji taksisti su već godinama veliki problem Beograda, a njihovu pohlepu na svojoj koži ( i novčaniku) najčećše osete stranci koji dolaze u našu prestonicu.

Tako su pre nekoliko dana i dvojica Egipćana, koji živi u Dubaiju, vožnju od Slavije do Beton hale platili 11.800 dinara, odnosno skoro 100 evra. Ova dvojica stručnjaka za marketing i advertajzing su doputovali poslovno u srpsku prestonicu i želeli su da iskuse čari noćnog života. Oko 23 časa su zaustavili taksi na Slaviji i krenuli, misleći da idu ka klubu. Međutim, kako prenose beogradski mediji, vožnja je trajala 40-45 minuta, i u jednom trenutku su se našli na auto putu.

Taksista je, očigledno, iskoristi neznanje stranaca i rešio da ih prevari, te je vožnju koja prosečno traje 10 minuta, produžio četiri puta i na kraju im naplati neverovatnih 11.800 dinara. Iako isprva nisu shvatili o kom iznosu je reč, Egipćani su na kraju platili traženi iznos, ali nisu ni slutili da su prevareni.

Realna cena ove vožnje kod ovlašćenih taksi prevoznika iznosila bi oko 450 dinara – 170 start, 85 dinara vožnja u noćnoj tarifi, što je za tri kolimetara koliko je rastojanje od Slavije do Beton hale, oko 420-450 dinara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.