U trendu

Vremenska prognoza za JESEN

U poslednja 24 sata temperatura je pala za više od deset stepeni, a kiša i vetar sa severa zemlje stižu i do krajnjeg juga. Da li je ovo samo prolazno naoblačenje sa kišom ili je uvod u jesen koja kalendarski počinje za pet dana?

Naoblačenje koje je je zahvatilo Vojvodinu i deo zapadne Srbije do kraja dana će se proširiti na ostatak zemlje, kaže Goran Mihajlović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Mihajlović je rekao da je za severozapadni i zapadni deo zemlje uključen žuti meteoalram za padavine, jer se očekuje više od 20 milimetara za tri sata.

Takođe, žuti meteolarma je uključen je za planine gde bi moglo da bude olujnog vetra iz pravca severozapada.

Mihajlović navodi da je ovo naoblačenje prolaznog karaktera i da iza toga sledi period nešto svežijeg vremena, ali i dalje prijatnog.

Republički hidrometorološki zavod je upzorio na pojavu jutarnjeg mraza, pre svega po kotlinama i dolinama, kao i u planinskim predelima sa temperaturama oko nule.

Prema rečima Mihajlovića, maksimalne dnevne temperature biće u granicama proseka za ovo doba godine, oko 20 stepeni.

„Početkom naredne sedmice ponovo ćemo uživati u toplom vremenu i ono što za sada generalno možemo reći da nema najave ni ekstremno kišovitog, ni hladnog vremena“, rekao je Mihajlović.

Jesen stiže u ponedeljak, 23. septembra, i kako kaže, to bi bila topla jesen sa odstupanjen temperature od jedan stepen.

Očekuju se 20, 22 dana sa maksimalnom temperaturom od 25 stepeni.

Zatim, početkom oktobra, prvih desetak dana uvek imamo period suvog vremena – Miholjsko leto. To je prema rečima Mihajlovića, klimatka karakteristika našeg našeg područja dokazana i radovima.

(RTS)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar