U trendu

Vrhunski uslovi i kvalitetan rad sa decom u sportskom kampu

BEOGRAD -Športsko udruženje „Sport stars“ i ove godine organizuje multidisciplinarni besplatni sportski kamp za decu, a ucešnici kampa nisu samo deca iz Srbije, već i iz regiona i dijaspore, rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je dana s obišao kamp udruženja „Sport stars“ u Domu učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle“.

„Grad Beograd podržava ovakav vid aktivnosti, posebno jer imamo priliku da ugostimo 250 dečaka i devojčica srpskog porekla i koji predstavljaju budućnost našeg naroda i naše zemlje…Ovo je zaista divna prilika za decu da se upoznaju sa prestonicom Srbije i njenim kulturno-istorijskim spomenicima“, naveo je Mladenović.

Dodao je da se nada da će đacima iz regiona boravak u Beogradu ostati kao doživotna uspomena, kao i da će svi koji nameravaju da nastave sa sportskim karijerama imati u vidu da je Srbija njihova matica i da su im ovde vrata uvek otvorena. „Najvažnije je da oni budu dobri ljudi jer ćemo u tom slučaju svi u Beogradu i Srbiji biti ponosni na njih i zajedno sa njima praviti bolju budućnost za naš narod“, zaključio je Mladenović.

Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da poseti Dom učenika „Patrijarh Pavle“ i obiđe polaznike kampa, dodajući da je posebno zadovoljstvo u podršci jedne takve aktivnost udruženja „Sport stars“.

„Deca imaju priliku da provedu 10 dana u sportskom kampu besplatno, upravo u vreme održavanja Olimpijskih igara u Tokiju. Svih pet sportova koji su ovde zastupljeni jesu olimpijski sportovi – fudbal, košarka, rukomet, tenis i odbojka. Imaju priliku da rade sa poznatim i priznatim trenerima, koji koordiniraju ovim kampom. Uveren sam da će neko od njih postati naš trofejni reprezentativac i osvajač medalja“, kazao je Ružić.

Dodao je da je to pravi pokazatelj koliko Vlada Srbije ulaže u razvoj sporta, ali i u nastojanje da deca pre svega dobiju pravo obrazovanje i vaspitanje i postanu dobri ljudi.

„Uvek ćemo podržavati ovakve inicijative i aktivnosti, a decu želim da pozovem da nastave da treniraju, nauče da pobeđuju, ali i da gube“, rekao je Ružić.

Direktor kampa Lazar Mladenović je podsetio da je prošlogodišnje izdanje kampa bilo manjeg obima i da je obuhvatilo 50 dečaka i devojčica.

„Ove godine smo proširili obim i ovde je 250 dece, uprkos činjenici da gosti iz Australije i SAD-a nisu mogli da doputuju zbog epidemiološke situacije. Deca su oduševljena, rade sa sjajnim trenerima u odličnim uslovima, a smeštaj i hrana su na zavidnom nivou“, rekao je direktor kampa.

Sa polaznicima kampa rade naši poznati treneri Milan Gurović, Željko Tanasković, Milorad Kosanović, Bogdan Obradović….

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.