Vučić: Hvala građanima, zajedno u bolju budućnost

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je večeras da su rezultati izbora snažna podrška demokratiji, reformama, međunarodnim zalaganjima i evropskim integracijama, i da je Srbija pokazala sebi i svetu da je ujedinjena u želji i zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost.

Vučić je, u obraćanju novinarima u sedištu stranke, nakon prvih rezultata izbora, rekao da su im građani ponovo ukazali čast da vode Vladu Srbije.

„Ponosan sam i duboko dirnut rezultatima, oni su nam čast ali i povlače i ogromnu odgovornost. Znam kuda treba da idemo, kako da obezbedimo budućnost Srbije i koliko treba da radimo da tamo stignemo“, rekao je Vučić.

On je zahvalio svim građanima koji su danas glasali, a posebno ljudima sa liste oko SNS koji su vodili, kako je rekao, čistu, poštenu, odgovornu i ozbiljnu kampanju.

Kako je rekao, ovo su bili „namirniji izbori sa najmanje nepravilnosti u poslednjih 25 godina“.

Ovim izborima je, kaže, Srbija pokazala i sebi i svetu da je ujedinjena u zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost.

„Svi prethodni izbori bili su za stabilizaciju, a ovi su za prosperitetnu budućnost“, rekao je Vučić, i dodao da nema vremena za slavlje.

Kako je rekao, na osnovu 77 odsto obrađenih mesta – SNS ima 50,9 odsto, SPS 11,23, SRS 7,39, DS 5,44 i tri liste su ispod cenzusa, a za SDS-LDP-LSV je moguće da pređe cenzus 4,71, DJB 4,73, DSS-Dveri 4,45.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.